Szukaj

wtorek, 16 lipca 2013

Filet rybny ze szpinakiem i serem pleśniowym

Składniki:

4 filety
2 łyżki masła
sok z 1/2 cytryny
przyprawa do ryb
kostka mrożonego szpinaku ze śmietaną (Lidl)
krążek sera pleśniowego typu camembert
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, słodka papryka w proszku

Wykonanie:

1.Rybę obmyć, odsączyć z nadmiaru wody za pomocą papierowych ręczników i oprószyć przyprawą do ryb. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć w nim przygotowaną rybę. Skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 30 min. (z przykrywką).

2. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać zamrożony szpinak i dusić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i pokrojony w plasterki ser camembert. Dusić aż składniki dobrze się połączą.

3. Rybę ukłądać na talerzach i przykryć przygotowanym szpinakiem. Można również udekorować kawiorem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz