Szukaj

niedziela, 16 grudnia 2012

Pierś z kurczaka z camembertem i żurawiną


Składniki:

duża pierś z kurczaka (ja miałam za małą, dlatego pękła ;))
żurawina do mięs
camembert
sól, pieprz ziołowy

Pierś lekko ubijamy, oprószamy solą i pieprzem. Wykładamy na nią camembert pokrojony w plasterki (wg uznania) i żurawinę.





Zawijamy w rulonik, "spinamy" wykałaczkami luz zawiązujemy nicią.
Podpiekamy na patelni grillowej. Podajemy z ziemniakami oprószonymi curry i ulubioną sałatką (ja wykorzystałam paprykę konserwową).




3 komentarze:

  1. Wygląda cudownie i tak też smakuje. Niestety u mnie też pojawił się problem "pękającego" mięsa. Mimo to danie jest pyszne i na pewno nie raz zagości w niedzielne popołudnie na naszym stole.Monika.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam zamiar zrobić coś podobnego z indyka,też będzie pyszne.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń