Szukaj

czwartek, 18 kwietnia 2013

Szybkie szaszłyki z cukinią


Pogoda ostatnimi dniami nas rozpieszcza, czas najwyższy rozpocząć sezon grillowy i cieszyć się smacznym jedzeniem na świeżym powietrzu. Przedstawiamy proste, kolorowe szaszłyki z dodatkiem papryki i cukinii, których przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut.

SKŁADNIKI:

500 g mięsa gulaszowego
400 g boczku wędzonego
1 duża czerwona papryka
1 duża cebula
cukinia
przyprawa do szaszłyków
pieprz



WYKONANIE:
1. Mięso i boczek kroimy w duże kawałki, doprawiamy do smaku i wstawiamy na chwilę do lodówki.



2. Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w grubą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry.


3. Wszystkie składniki nadziewamy na zmianę na patyczki do szaszłyków.



4. Grillujemy przez ok. pół godziny. Podajemy z sosem tzatziki.

Sos tzatziki: jogurt grecki + pół główki czosnku + pieprz + sól + świeży ogórek starty na tarce.

SMACZNEGO.

1 komentarz: