Szukaj
czwartek, 18 kwietnia 2013
Szybkie szaszłyki z cukinią
Pogoda ostatnimi dniami nas rozpieszcza, czas najwyższy rozpocząć sezon grillowy i cieszyć się smacznym jedzeniem na świeżym powietrzu. Przedstawiamy proste, kolorowe szaszłyki z dodatkiem papryki i cukinii, których przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut.
SKŁADNIKI:
500 g mięsa gulaszowego
400 g boczku wędzonego
1 duża czerwona papryka
1 duża cebula
cukinia
przyprawa do szaszłyków
pieprz
WYKONANIE:
1. Mięso i boczek kroimy w duże kawałki, doprawiamy do smaku i wstawiamy na chwilę do lodówki.
2. Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w grubą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry.
3. Wszystkie składniki nadziewamy na zmianę na patyczki do szaszłyków.
4. Grillujemy przez ok. pół godziny. Podajemy z sosem tzatziki.
Sos tzatziki: jogurt grecki + pół główki czosnku + pieprz + sól + świeży ogórek starty na tarce.
SMACZNEGO.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jakież apetyczne, super szaszłyki na nadchodzący sezon grillowy:)
OdpowiedzUsuń