Szukaj

środa, 3 lipca 2013

Ryba w panierce chrzanowej pod pierzynką z kopru i sera żółtego


Składniki (na 3 porcje):

duży filet z ryby (my użyliśmy miruny)
jajko
3 łyżeczki chrzanu
mąka
bułka tarta
sól,pieprz
przyprawa do ryb (opcjonalnie)
3 plasterki dobrego żółtego sera
pół pęczka koperku

Wykonanie:

1. Fileta opłukać , dobrze osuszyć i podzielić na trzy części. Każdą z nich doprawić.
2. Kawałki ryby panierować kolejno: w mące, jajku roztrzepanym z chrzanem, bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
3. Ściągnąć rybę z patelni, odsączyć z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowych ręczników i układać na niej posiekany koperek i ser żółty.




Podawać z ziemniakami i sałatką z młodej lub kiszonej kapusty.


1 komentarz:

  1. pychota.szkoda ze jestes na diecie i nie moge sobie zbyt czesto pozwalac na takie rarytasy.

    OdpowiedzUsuń